Living

Sustainable, Healthy & Smart Campus
Living
Sports & Recreation

Phase 2 Residence for Staff & Visiting Scholars

Creating a vibrant community for academic exchange

The design of the residence for staff and visiting scholars in Phase 2 development provides quality accommodation for the University’s academic staff and scholars on short-term stay, meeting the latest space norms and encouraging academic exchange. The new accommodation will significantly improve HKU’s competitiveness in recruiting top talents by providing an accessible and comfortable living environment.
Offering residential units and rooms in various sizes and layouts, the space configuration will cater the needs of junior professoriate staff and their families for an extended stay, as well as academics visiting the University. Shared amenities such as common areas and meeting room will be provided. The campus will also offer a range of catering facilities for HKU students and staff.
Offering residential units and rooms in various sizes and layouts, the space configuration will cater the needs of junior professoriate staff and their families for an extended stay, as well as academics visiting the University. Shared amenities such as common areas and meeting room will be provided. The campus will also offer a range of catering facilities for HKU students and staff.
Offering residential units and rooms in various sizes and layouts, the space configuration will cater the needs of junior professoriate staff and their families for an extended stay, as well as academics visiting the University. Shared amenities such as common areas and meeting room will be provided. The campus will also offer a range of catering facilities for HKU students and staff.
The alignment and orientation of the buildings have been designed to optimise the distance with nearby development. The exterior will be decorated with vertical greening and green terraces.

Better Connectivity

The desire to regenerate the space and build links with the local community is embedded in the architecture of the new campus. Walking pathways are designed to help weave the Pokfield Campus into the fabric of Pokfulam Road and Kennedy Town.

The campus design has taken into account the aspirations for improved connectivity and accessibility. The plan includes the creation of a new walking path connecting the Centennial Campus. Students and staff can reach the Pokfield Campus via a footbridge crossing Pokfulam Road to access the Academic Complex (Phase 1 development).

Better Connectivity

The desire to regenerate the space and build links with the local community is embedded in the architecture of the new campus. Walking pathways are designed to help weave the Pokfield Campus into the fabric of Pokfulam Road and Kennedy Town.

The campus design has taken into account the aspirations for improved connectivity and accessibility. The plan includes the creation of a new walking path connecting the Centennial Campus. Students and staff can reach the Pokfield Campus via a footbridge crossing Pokfulam Road to access the Academic Complex (Phase 1 development).

Community Gateway

Vehicle access to the Pokfield Campus will be separated from pedestrians to ensure safety and comfort. Vehicles will enter the campus through entrances and drop-off points from Pokfulam Road and Pokfield Road, allowing visitors to reach the campus with ease.

Community Gateway

Vehicle access to the Pokfield Campus will be separated from pedestrians to ensure safety and comfort. Vehicles will enter the campus through entrances and drop-off points from Pokfulam Road and Pokfield Road, allowing visitors to reach the campus with ease.

Better Accessibility

The campus encourages students and staff to walk and use public transport, so there will be ample access to public transport and safe walking routes.

Accessible facilities will help visitors navigate through the campus with ease. Common spaces will be introduced across teaching levels to encourage movement and flow. The interconnected lobby, the landscaped public path, green terraces and the entrance plaza will connect the Pokfield Campus to its surroundings.